Press

Samverkan krävs för att nyrekrytera

Brist på arbetskraft och svårigheter att få unga att välja yrket. Ventilationsbranschen har samma problematik som plåtslagarna. För att komma till rätta med detta måste företag, såväl som kommuner och branschorganisationer, samverka, menar Tonny Svensson på HV Vent. Därför tog han ett eget initiativ.

Nytt trepartssamarbete ska ge tillskott av servicetekniker till ventilationsbranschen

Henriksbergs Verkstäder har inlett ett samarbete med Svensk Ventilation och Huddinge kommun. Genom en planerad yrkeshögskoleutbildning vill vi höja utbildningsnivån i ventilationsbranschen. Syftet är att utbilda servicetekniker med gedigna kunskaper i styr- och reglerteknik som sedan kan anställas av ventilationsföretag och fastighetsbolag. Utbildningen kan ge ett välbehövligt tillskott av servicetekniker i en bransch som växer.

Kommunen ska skapa fler jobb

Henriksbergs Verkstäder har inlett ett samarbete med Svensk Ventilation och Huddinge kommun. Genom en planerad yrkeshögskoleutbildning vill vi höja utbildningsnivån i ventilationsbranschen. Syftet är att utbilda servicetekniker med gedigna kunskaper i styr- och reglerteknik som sedan kan anställas av ventilationsföretag och fastighetsbolag.
Utbildningen kan ge ett välbehövligt tillskott av servicetekniker i en bransch som växer.

Så kan kommuner minska kompetensglappet

För att ge företagen bättre utvecklingsmöjligheter har ett gemensamt initiativ tagits av Huddinge kommun, ventilationsföretaget Henriksbergs Verkstäder och branschorganisationen Svensk Ventilation.

Unikt samarbete löser bristen

En helt ny yrkesutbildning inom ventilation och VVS håller nu på att ta form i Huddinge,
genom ett nära samarbete mellan kommunen och det lokala näringslivet.

– Det här kan ge tillväxt i branschen och nya jobb i Huddinge, säger Tonny Svensson, vd på Henriksbergs Verkstäder i Segeltorp.

Ledande ventilationsföretag byter till VentilFlex® och FuranFlex®

Henriksbergs Verkstäder ser hur allt fler fastighetsägare intresserar sig för relining