Vi söker personal!

Vi är inne i en period där det är hög efterfrågan på våra tjänster och vi söker därför personal till framförallt vår serviceavdelning.

För rätt person kan fast anställning ske omgående.

Våra lediga tjänster

Ett företag med stor kostym

Henriksbergs Verkstäder har verkat i ventilationsbranschen i 75 år och är idag modernare än någonsin, med primärt fokus på energieffektivisering, cirkulär ekonomi, ständig utveckling och internt även på företagskultur och värderingsarbete. Företaget är unikt i att både kunna tillverka och reparera ventilationsbatterier.

– Något som särskiljer oss är vår starka vilja att vara bäst på det vi gör. Det är också unikt att vi är certifierade inom tre plan; kvalitet, miljö och arbetsplatsmiljö, vilket genomarbetas noggrant och är ett arbete som inte enbart görs för att se bra ut på pappret, säger Tonny Svensson, vd för och ägare av Henriksbergs Verkstäder.

Henriksbergs Verkstäder har ägts av samma familj i 75 år och tre generationer. Verksamheten omfattar idag de flesta grenar inom ventilation och Henriksbergs Verkstäder är därför ett av de bredaste företagen i branschen.

– Med kunskapsbredd, ett välorganiserat arbetssätt och sammansvetsad personal skapar vi trygghet både internt och för våra kunder, säger Tonny Svensson.

Allting började i en källare i Hägersten 1946, där den uppfinningsrike grundaren Einar Svensson startade företaget. Verksamheten tog fart med diverse uppfinningar och tillverkning av trehjulingar, utrustning för avloppsrensning och tillverkning av ventilationsbatterier.

– Min farfar Einar Svensson hade en idé om att bygga batterier utifrån kampflänsmodeller. Han lyckades konstruera dessa maskiner och de är ett arv som vi har förvaltat och använt under lång tid, säger Tonny Svensson.

Från källaren i Hägersten flyttade företaget 1949 till Henriksbergs industriområde, i kanten av Mälaren. Här växte verksamheten och koncentrerades till tillverkning av ventilationsbatterier samt till svarv och fräsarbeten. Åren gick och vid det här laget var även Einars två söner, Olle och Bengt Svensson, väl inarbetade i företaget.

– ­Vi var verksamma vid Henriksberg industriområde fram till 1979, när farfar och hans två söner, min pappa och farbror, bestämde sig för att bygga den nuvarande industrifastigheten i Segeltorp, där vi fortfarande är kvar och har tillverkning, säger Tonny Svensson, som började sin resa på Henriksbergs Verkstäder 1984.

"Redan i 18-årsåldern började min vision att ta form. Jag ville ta över företaget, köpa fastigheten och utvecklas som ledare. Det tog lite lägre tid att förverkliga än vad jag trott, men nu är jag här. Bestämmer jag mig för något ska det genomföras, det är min drivkraft. Det är en resa som varit både rolig, spännande, utmanande och utvecklande. Jag tycker framför allt att det har varit roligt att få se människor växa och utvecklas."

– Tonny Svensson

När Tonny Svensson tog över Henriksbergs Verkstäder hade företaget nio anställda. I dag är siffran 25. En viktig framgångsfaktor menar han är viljan av att ständigt utvecklas. Henriksberg Verkstäder är unika genom att de har en egen tillverkning av värmeväxlare. De är också ensamma i Sverige om att kunna både tillverka och reparera ventilation.

– Den inriktningen gör att vi har ett väldigt cirkulärt tänk. Det vi säljer och producerar ska dessutom vara så energieffektivt som möjligt, likaså de system vi erbjuder. Vi jobbar mycket med energieffektivisering och det kommer att fortsätta vara av största vikt även framöver, säger Tonny Svensson.

En framgångsfaktor har varit att ständigt utveckla sig. Det gäller alla områden inom företaget, där tid och engagemang läggs ner för att förbättra, förfina och förenkla.

– Personalens delaktighet är avgörande för att nå framgång. Vi har en gemensam värdegrund som alla anställda utvecklar tillsammans, samt en noggrant framtagen personalhandbok med tydliga riktlinjer, säger Tonny Svensson och fortsätter:

– Vi kommer fortsätta att utvecklas även i framtiden och vara i framkant med en stark företagskultur, alla i personalen tillsammans. Vi är ett ganska litet företag, men med en stor kostym.

Om Henriksbergs Verkstäder

Företaget grundades 1946 och är ett ventilationsföretaget som verkat genom tre generationer och som 2021 firar 75 år i branschen. I dag omfattar verksamheten de flesta grenar inom ventilation och företaget är därför ett av de bredaste i branschen.

AB Henriksbergs Verkstäder har en stor tjänstekatalog vilket gjort att företaget delats upp i de tre avdelningarna verkstad, service och entreprenad, som omfattar dessa punkter:

Verkstad

Reparation och tillverkning av värme, kyl och återvinningsbatterier.
Tillverkning av vindsstegar.

Service

Service av ventilationsanläggningar.
Ventilationsrengöring.
Injustering & OVK.
Dokumentation & Filmning.
Styr & Regler.
Relining av ventilationskanaler

Entreprenad

Alla typer av entreprenader.
Behandling av förfrågningsunderlag.
Egen projektering.
Lokalanpassning.
Aggregatbyten.
Energientreprenader.

Ring 08 88 05 50 eller fyll i formuläret nedanför så återkommer vi så snabbt som möjligt!

För snabbare hantering, vänligen ange från vilket företag du skickar!