Vi söker personal!

Vi är inne i en period där det är hög efterfrågan på våra tjänster och vi söker därför personal till framförallt vår serviceavdelning.

För rätt person kan fast anställning ske omgående.

Våra lediga tjänster

Om oss

Med mer än 75 års branscherfarenhet och en verksamhet som omfattar de flesta grenar inom ventilation är vi ett av de bredaste företagen i branschen.

  • PVforetagen
Som medlem i Plåt & Ventföretagen följer vi de kollektivavtal för tjänstemän och arbetare som Plåt & Ventföretagen träffar
med Byggnads, Unionen, Ledarna och Sveriges Ingenjörer.

Företagspresentation

AB Henriksbergs Verkstäder är ventilationsföretaget som genom tre generationer verkat i mer än 75 år i branschen. I dag omfattar verksamheten de flesta grenar inom ventilation och är därför ett av de bredaste företagen i branschen. Med vår kunskapsbredd, välorganiserade arbetssätt och sammansvetsade personal, skapar vi trygghet både för våra kunder och för vår personal.

Värdegrund

Vision

Friska människor i en energieffektiv och sund miljö

Mission

Genom ständig förbättring och unik förståelse, tar vi fram innovativa och banbrytande lösningar

Varför

Att främja hållbara beslut så att kommande generationer kan leva i en hälsosam miljö

Ny Ägarstruktur på Henriksbergs Verkstäder

Henriksbergs Verkstäder står inför spännande förändringar inför framtiden genom att välkomna tre nya delägare. Tonny Svensson, ensam ägare sedan 2000, har erbjudit ledande personer inom företaget möjligheten att köpa in sig och därmed säkra företagets framtid. Efter noga övervägande har Tonny Svensson valt att låta tre nyckelpersoner inom företaget inta större roller i bolaget. Den familjära andan kommer att fortsätta och vi välkomnar Mattias Krön, ekonomiansvarig, Thomas Blomdahl, projektledare service, och Conny Gustafsson, verksamhetschef över service, som nya delägare. Tonny kommer att fortsätta som VD och guida företaget genom dessa spännande förändringar.

Delägare i org
  • ISO-9001
  • ISO-14001
  • OHSAS-18001

Våra certifikat

Vårt kvalitets-, miljö och arbetsmiljöledningssystem bygger på standarderna ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 och ISO 45001:2018. De främsta orsakerna till att vi valt att införa och certifiera ett ledningssystem för kvalitet, miljö och arbetsmiljö är att vi vill säkerställa god lönsamhet och stabilitet samt förebygga risker och minska kvalitetsbristkostnader. Vi vill också säkerställa att vi bidrar optimalt till att minska miljöpåverkan hos våra kunder.

Våra certifikat

Historik om det moderna gamla företaget

1946 Einar Svensson, startar Henriksbergs Verkstäder i villan i Hägersten. Detta efter att ha arbetat som dåvarande verkstadschefens högra hand på Svenska Fläktfabriken. Verksamheten börjar med diverse uppfinningar samt tillverkning av trehjulingar, utrustning för avloppsrensning och tillverkning av ventilationsbatterier.

1949 Verksamheten flyttar till Henriksberg söder om Stockholm. Nu koncentrerade man verksamheten på tillverkning av ventilationsbatterier samt av svarv och fräsarbeten. På den här tiden gav det en mycket stor sysselsättning på Henriksbergs Verkstäder. Åren gick och vid det här laget var även Einar och hans hustru Karins två söner Olle och Bengt Svensson väl inarbetade i företaget.

1980 Bygger Einar, tillsammans med sina två söner, den nuvarande fabriken i Segeltorp. Olle och Bengt fortsätter utvecklingen av företaget och 1984 startar man en serviceavdelning. Ansvaret för den nya avdelningen kom att falla på Tonny Svensson, son till Bengt Svensson. I dag äger och driver Tonny Svensson Henriksbergs Verkstäder.

Ring 08 88 05 50 eller fyll i formuläret nedanför så återkommer vi så snabbt som möjligt!

För snabbare hantering, vänligen ange från vilket företag du skickar!