Vi söker personal!

Vi är inne i en period där det är hög efterfrågan på våra tjänster och vi söker därför personal till framförallt vår serviceavdelning.

För rätt person kan fast anställning ske omgående.

Våra lediga tjänster

Emelie trivs som fisken i vattnet

Emelie Borgs skrotade sin plan om att bli biomedicinare redan efter gymnasiet. Nu har hon arbetat med ventilation i tio år och trivs som fisken i vattnet.

Ventilation handlar om så mycket mer än att en fläkt fungerar eller inte. Det är ett brett område och jag har fortfarande inte slutat lära mig, vilket är jätteroligt, säger Emelie Borgs, ventilationstekniker på Henriksbergs verkstäder.

För Emelie Borgs var vägen till drömjobbet inte så rak som hon trott. Det teoretiska spår hon var inne på kändes inte rätt. Efter en vadslagning blev hon rörmokare och då var det var som att en ny värld öppnades.

– Jag kände att wow det här var ju något för mig. Det var både roligt, fysiskt och mycket tänkande och då ville jag ha en utbildning för det, säger hon.

Hon började att leta passande studier och fastnade för en utbildning som skulle göra henne till VVS-ingenjör. Under en praktik på ett ventilationsföretag ett år in i utbildningen trivdes hon så bra att hon valde att lägga studierna åt sidan.

– När jag hamnade på en praktikplats där jag kände att jag trivdes bra och hade roligt, och märkte att ventilation var så mycket bredare än vad jag trodde från början, så var valet inte så svårt. Egentligen visste jag redan innan jag började studera att utbildningen var för hög för det jag ville bli. Jag ville mest ha ett papper på att jag kunde någonting, säger Emelie Borgs.

Sedan 2016 arbetar Emelie Borgs på Henriksbergs verkstäder, främst med injusteringar och obligatorisk ventilationskontroll (OVK) i bostadsrättsföreningar, hyresfastigheter och lokaler.

"Ventilation handlar om så mycket mer än att en fläkt fungerar eller inte. Det är ett brett område och jag har fortfarande inte slutat lära mig, vilket är jätteroligt."

– Emelie Borgs

Hon insåg tidigt att erfarenhet och interna kurser skulle ta henne långt utvecklingsmässigt. Nyligen läste hon en kurs för att bli certifierad OVK besiktningsman.

– Om jag blir godkänd kommer jag personligen att kunna underteckna besiktningsdokument för ventilation och flöden. Efter det har jag tänkt att ett bra nästa steg är att bli certifierad energiexpert, för det hänger nära ihop med OVK, säger Emelie Borgs.

Just energispar lyfter hon som branschens absolut största utmaning. Hon berättar att kraven på låg energiförbrukning blir allt hårdare och att kunderna drivs av att spara pengar.

– Energispar är jättestort och det ställer hårdare krav på oss, men det är jättelätt att folk bara tänker energispar och inte bryr sig om att det även ska vara ett bra inomhusklimat. Vi i branschen kan inte bara tänka regelrätt upp och ned, utan vi behöver fråga oss vad som är rimligt från fall till fall. Går man enligt vissa regler kan det ibland krävas att man tar ut ett helt fönster för att få tillräckligt frisk luft, vilket ju inte går. Det gäller att balansera flera aspekter vid varje projekt. Jag personligen drivs i mitt arbete av att veta att jag förbättrar värme och drag och skapar resultat som någon kommer att tycka om, säger Emelie Borgs.

Att vara tjej i branschen

Som tjej i branschen berättar hon att hon inte alltid blir bra bemött. Syrliga kommentarer och förminskande är stående inslag framför allt från kunder.

– De kan lägga kommentarer såsom ”har du flickvännen med dig på jobbet i dag”, eller så kan det vara så att kunden bara pratar med mina manliga kollegor eller killar under upplärning, trots att det är jag som svarar på alla frågor. Genom åren har jag varit tvungen att bygga på mitt skinn på näsan, även i andra sammanhang. Till exempel var jag en av tre kvinnliga basketdomare i Sverige ett tag och redan där, som 13-åring, fick jag lära mig att stå på mig och bli van med alla som klappar en på huvudet, säger Emelie Borgs.

"Som tjej är det jättestor skillnad mellan företag. Här gör ingen någon sak av att jag är tjej och det är så himla skönt. Jag är företagets enda kvinnliga anställda och får samma behandling som alla andra."

– Emelie Borgs

Hon berättar att Henriksbergs verkstäder lägger mycket krut på att skapa värdeplattformar och se till att alla anställda mår bra.

– Minsta sak tas tag i på en gång. Det kan vara allt från att man inte mår bra hemma till att vi borde ta in ett nytt té i fikarummet. Jag har alltid trivts otroligt bra i företaget och det beror nog mycket på att jag började i precis rätt tajming. Jag kom in som en av många nyanställda efter att företaget hade vänts upp och ned och många sura personer hade slutat. Det blev en slags nystart med glada miner och ett brett spann mellan åldrar och olika erfarenheter. Det var högt i tak och gick att ställa vilken fråga som helst utan att någon dumförklarade en. Än i dag är det samma goda klimat i företaget och det gillar jag, säger Emelie Borgs.

Hon upplever inte att hon någon gång har särbehandlats inom företaget på grund av sitt kön.

– Som tjej är det jättestor skillnad mellan företag. Här gör ingen någon sak av att jag är tjej och det är så himla skönt. Jag är företagets enda kvinnliga anställda och får samma behandling som alla andra, säger Emelie Borgs.

Ring 08 88 05 50 eller fyll i formuläret nedanför så återkommer vi så snabbt som möjligt!

För snabbare hantering, vänligen ange från vilket företag du skickar!